vineri, 11 ianuarie 2008

Unde e ţinta ta?

de Constantin D. Pavel

O altă serie de întrebări, începând, evident, cu cea din titlu: Unde e ţinta ta? Ceea ce cauţi nu se află, cumva, mai aproape de tine decât crezi? Nu cumva aştepţi ca „norocul“ să-ţi răsară de după colţ, în timp ce el se găseşte chiar deasupra capului tău? Oare visul tău cel mare, atât de mult dorit, despre care crezi că e atât de departe, nu se află cumva chiar lângă tine? Către ce îţi îndrepţi privirea în zare şi ce nu vezi lângă tine?
Fii foarte atent! Mulţi dintre noi se uită îndelung, ani de zile, în stânga şi-n dreapta, către ce va să vină cândva, uitând că ceea ce aşteaptă se găseşte chiar lângă ei. Tu ce anume aştepţi şi crezi că îţi va pica deodată din cer?
Vrei o familie fericită? O ai! Vrei o carieră strălucită? O ai! Vrei o afacere de succes? O ai! Vrei un automobil de care să te simţi mândru? Îl ai! Vrei recunoaşterea semenilor tăi? O ai! Vrei bogăţie sufletească? O ai! Vrei linişte şi pace în viaţa ta? Le ai! Te vrei pe tine aşa cum te visezi? Eşti!
Tot ce ai de făcut e să priveşti atent la tine şi la cei din jurul tău şi... să acţionezi! Să faci! Să planifici şi să pui lucrurile în mişcare!
Ce îţi doreşti e chiar lângă tine! Chiar în interiorul tău! Fă ce trebuie făcut şi rezultatele vor ieşi la iveală negreşit!
Eşti un Învingător! Învinge!!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna intrebare Constantin.
E de altfel si primul pas pe drumul care urmeaza sa-l faca oricine are de gand sa faca o schimbare.

Unde e tinta ta?
Unde vrei sa ajungi?
Care este obiectivul?
Cum ti-ai ales tinta?
Pe ce te focalizezi?

La toate intrebarile de mai sus, raspunsul e in fiecare.

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...