duminică, 13 ianuarie 2008

Situaţie... maro sau roz?

de Constantin D. Pavel

Se spune că dacă vrei să reuşeşti, trebuie să gândeşti mereu pozitiv! Se mai spune că dacă ceva nu iese bine, să nu dai vina pe nimeni în afară de tine! Şi se mai zice că atunci când ţi se îneacă toate corăbiile vei găsi întotdeauna un pai de care să te agăţi!
Numai că nu toţi semenii noştri urmează tiparul acesta de gândire. Mulţi dintre ei au prostul obicei de a da vina pe... „situaţie“, adică pe mediul în care trăiesc. Şi dacă ceva nu merge cum trebuie în viaţa lor, de vină nu sunt ei, ci... „mediul“, „anturajul“, „părinţii“, „şcoala“, „partidele politice“, „mafioţii“, „soţul/soaţa“, „viaţa...“! E mai uşor aşa, decât să recunoască, în interiorul fiinţei lor, că întreaga responsabilitate le aparţine!
Le e teamă să recunoască deschis, pentru că astfel ar fi nevoiţi să treacă la acţiune, adică la muncă, acea muncă extrem de dificilă de schimbare a eu-ului! Am discutat cu sute de oameni acest subiect şi am constatat că ei nu se tem de schimbarea propriu-zisă, ci de ceea ce ar trebui să facă după schimbare! Se tem că vor avea noi responsabilităţi, cărora nu le-ar putea face faţă...
Dacă şi tu, dragă cititorule, ai astfel de temeri, nu-ţi face griji: schimbarea este un proces ce se derulează în timp, iar pe parcurs vei căpăta toate abilităţile de a face faţă cu brio oricăror încercări din noua ta viaţă! Aceasta pentru că obiceiurile noi, cele care le vor înlocui pe cele vechi, conţin în ele ingredientele de care vei avea nevoie pentru ca responsabilităţile să-şi piardă din forţa de care te temi acum! Şi vei constata, atunci, că indiferent de culoarea situaţiei în care te găseşti – maro sau roz –, vei acţiona... corect!

=============================================
"Profesor de... Fericire" este revista ta motivaţională şi de dezvoltare personală!
Aboneaza-te la http://profesordefericire.tripod.com

2 comentarii:

TiaMiha spunea...

Azi chiar daca sunt moarta de obosita si chiar daca e duminica (pentru mine a fost o zi normala de lucru)... am zis.... hi sa vad ce mai scriu cei de la "CashFlow" si printre e-mailuri am gasit acest link de care ma-m bucurat nespus, si.....stiu doar ca am mult timp de petrecut pe acest Blog, ca am multe de inwatat de aici. Multumesc acelui ce apartine!

TiaM

Anonim spunea...

Fii tu insuti, dar nu oricum, ci la perfectie!

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...