joi, 10 iulie 2008

...de vorbă cu Gică-Contra

de Constantin D. Pavel

Suntem cu toţii, mai mult sau mai puţin, bravii descendenţi ai legendarului personaj Gică-Contra. Şi vă spun cu mâna pe inimă, după aproape zece ani petrecuţi în lumea afacerilor, că nu i-ar fi absolut deloc ruşine cu noi! Ba din... contră! Şi nu mă refer doar la noi, la români, când spun asta, ci la toţi: şi americanii îl au pe Gică al lor (îi spun George), şi fracenzii în al pe Gică al lor (îi spun George), şi englezii îl au pe Gică al lor (îi spun... ia să vedem dacă ghiciţi! – da!, tot George!)! Faptul că şi ei îl au ne mai poate consola un pic, însă nu ne ajută nici cât negru sub unghie...

Dar cine este, la urma urmelor, acest Gică-Contra? Cine, Doamne iartă-mă!, mai este şi acest personaj atât de des invocat în vieţile noastre şi cum am putea scăpa de influenţa lui?


Ei bine, am cercetat cu mare atenţie, am răsfoit tratate întregi cu... arbori genealogici, am întrebat în stânga şi-n dreapta, am răzbătut acolo unde nimeni nu doreşte să răzbată şi, dragii mei, vă pot oferi răspunsul corect: Gică-Contra este fiul cel mare, întâiul născut, al lui Adam şi al Evei!...


Da, dragilor, chiar el este! Şi deşi părinţii lui s-au dus de mult, deşi fraţii şi surorile lui s-au pierdut în lumea largă, El, Gică-Contra, ca printr-o minune, a supravieţuit! Şi aceasta este cea mai mare descoperire: Gică-Contra trăieşte!!!

Trăieşte în fiecare dintre noi, trăieşte în minţile, în sufletele şi în inimile noastre şi, deşi vrem să fugim de el cât mai departe, deşi îl repudiem cu toată fiinţa, deşi încercăm să-l ascundem de ochii lumii, ca pe-o rudă îndepărtată de la ţară, care ne-ar putea dezvălui descendenţa, El, Gică-Contra, refuză să dispară din viaţa noastră! Deschide brusc uşa existenţei noastre, fără să bată nici măcar un „cioc-cioc“, la fel ca personajul Kramer din serialul Seinfeld, şi intră grămadă în ea, cu bocancii lui cazoni plini de noroiul şi murdăriile vieţii. Şi tocmai când ne pregătim să facem ceva semnificativ, hopa el, apare şi se pune contra! Când ţi-e lumea mai dragă, gata şi Gică-Contra! Şi-ţi taie pe loc tot avântul, te lasă fără pic de entuziasm şi te trage înapoi în mocirla din care vine el... Şi-uite-aşa, Gică-Contra devine... inamicul public (dar mai ales personal) numărul 1! Toată lumea îl caută, toată lumea îl vânează, toată lumea încearcă să-l elimine, dar nimeni nu izbuteşte să facă asta o dată pentru totdeauna! Toţi vor să-l omoare, dar nimeni nu reuşeşte!

O parte dintre noi – puţini, ce-i drept –, izbutesc să găsească rezolvarea: se împrietenesc cu Gică-Contra şi îl transformă din duşman într-un prieten! Cum? Veţi afla din această carte!


Şi dacă aveţi răbdare veţi mai afla ceva extrem de important: că cel mai bun aliat în lupta voastră personală cu dificultăţile vieţii este chiar stră-stră-stră... bunicul nostru, Gică-Contra! De ce? E foarte simplu! Pentru că el a trăit atât de mult, pentru că a supravieţuit atâtor ere, pentru că a văzut şi-a auzit atât de multe în nenumăratele sale vieţi, pentru că este fiinţa cu cea mai mare experienţă din lume. De aceea este neapărat necesar să vă împrieteniţi la cataramă cu el, dacă vreţi să aveţi succes în ceea ce intenţionaţi să realizaţi! Fiindcă dacă îl faceţi pe Gică-Contra să tacă atunci când trebuie şi să vorbească tot atunci când trebuie, veţi avea numai de câştigat!


Sincer, nu mi-a fost deloc uşor să îl aduc în faţa voastră, să-l conving să vă vorbească, fiindcă cel mai dificil lucru pe lumea asta este să-l convingi pe Gică-Contra să facă ceva, însă în cartea pe care o ţineţi acum în mâinile voastre se găsesc, aşa cum ne place nouă, jurnaliştilor, să spunem, o mulţime de „interviuri luate la cald“ celui mai celebru personaj al omenirii.


Aşa că, Doamnelor şi Domnilor, iubiţi Cititori, îmi face o deosebită onoare să vi-l prezint, pentru prima dată dezvăluit publicului din România, pe... Atoateştiutorul, Celmaideşteptul, Inegalabilul, Întâiul, Preaputernicul şi Niciodatămuritorul... Giiiicăăăăă-Contraaaaa!!!


==========================================================================
Extras din prefaţa cărţii "...de vorbă cu GICĂ-CONTRA", de Constantin D. Pavel, un ghid de tratare a obiecţiunilor în vânzări şi network marketing, în pregătire la Editura PAVCON. Detalii pe www.pavcon.ro.

Niciun comentariu:

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...