duminică, 16 octombrie 2022

Gândul Zilei 1019 - Duminică 16 octombrie 2022:

”Pentru Omul Viu, educația nu se termină niciodată. Are nevoie de Cuvânt și Cunoaștere fiindcă, viu fiind, se află într-o continuă creștere, iar pentru un astfel de Om, solul e Cuvântul și Cunoașterea e soarele și apa. De aceea, dacă vezi un om care se bucură de viață, care râde și e mulțumit, care trăiește în bunăstare și fericire, să știi că acela e un om care se educă permanent, acela este un Om Viu.

Cei care aleg să își întrerupă educația nu știu că aleg, de fapt, să se ofilească încet, an după an, până când, într-un final, rădăcinile ființei lor se rup de sol și soarele și apa atât de necesare pentru a întreține Viața dispar ca și când n-ar exista, lăsându-i goi pe dinăuntru, simple carcase umblătoare, fără țintă, fără rost, fără sens. Omul care nu mai citește măcar o carte pe săptămână, cel care nu se mai adapă de la povestea spusă pe scena unui teatru, cel care nu-și mai acordă răgazul de a asculta o piesă muzicală clasică ori de a se reculege în atmosfera tihnită a unei mănăstiri, devine doar o coajă de nucă pe un ocean învolburat și ajunge să considere viața un chin perpetuu. Habar nu are cât de mult i s-ar schimba existența dacă ar citi zilnic, dacă ar lăsa Cuvântul să-i hrănească iarăși ființa, dacă s-ar conecta iarăși la Cunoașterea pe care doar cărțile o pot oferi omului.

De aceea tot abordez acest subiect, iar și iar, căci știu că tu, cel care citești Gândul Zilei, vei rezona la un moment dat cu acest Adevăr și îți vei transforma din nou viața într-una plină de încredere, bucurie, prosperitate și fericire – sau, dacă ești un Om Viu, vei transmite mai departe aceste cuvinte către cei pe care îi iubești și îți dorești să revină la Viață. Așa că, dă mai departe acest îndemn, dacă ești de acord cu el, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni care și-au întrerupt educația. Fiindcă fiecare nou Om Viu care renaște va contribui cu mai multă vigoare la propășirea unei Vieți comune cu sens și semnificație. Căci acolo unde e Cunoaștere este și Înțelepciune, iar unde e Înțelepciune este Bine și Pace...”

Niciun comentariu:

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...