de Constantin D. Pavel
Mai zilele trecute, un prieten m-a invitat la o terasă, să bem o bere... Am acceptat cu plăcere, în special de dragul discuţiilor interesante care se poartă, de obicei, în jurul unei sticle de bere rece... Şi, într-adevăr, nu mi-a părut rău, prin prisma subiectelor abordate! Dar cel mai important lucru este că am descoperit acolo, la terasă, "ce-i o bere"!...
În primul rând, o bere e... 4 lei.
În al doilea rând, este răcoritoare, făcând adevărate minuni într-o zi caniculară.
În al treilea rând, e acidulată.
În alt patrulea rând, e un pic amară.
În al cincilea rând, balonează uşor.
În al şaselea rând, consumând-o regulat timp îndelungat, provoacă... burtă!
În al şaptelea rând, potrivit ultimelor informaţii, acidul din ea elimină mai rapid calciul din organism.
În al optulea rând, este un bun diuretic.
În al nouălea rând, ameţeşte.
În al zecelea rând, macină timp, proiecte şi vieţi, dacă devine un obicei...
Am stat acolo, la terasă, mai bine de o oră şi jumătate, timp în care am băut o bere şi am discutat o mulţime de lucruri interesante. Mesele, în jur, erau pline. Oamenii se distrau, râdeau, se simţeau bine, trăiau... Dar deşi la unele mese erau copii scoşi de părinţi la o îngheţată, n-a existat minut în care să nu aud, pronunţate clar şi răspicat, numele româneşti, neaoşe, ale organelor genitale masculine şi feminine! Şi nu mă aflam într-un cartier rău famat al Bucureştiului, unde te-ai putea aştepta la astfel de comportamente viciate, ci în Primăverii!...
Şi am realizat încă o dată că în momentul de faţă, tineretul - prin limbaj şi atitudine - s-a... roganizat într-o porporţie dureror de mare! Manifestările verbale de celulă de penitenciar erau normale pentru ei! Nu aveau nici o jenă să folosească acele cuvinte şi expresii vulgare pentru că, pur şi simplu, nu îşi mai dădeau seama că greşesc!!!
Nu sunt singurul care remarcă şi suferă datorită acestui fenomen social negativ şi, cu siguranţă, cu voi fi nici ultimul mult timp de-aici înainte, însă pot afirma că sunt printre puţinii care au o soluţie viabilă de re-educare a cetăţenilor acestei naţii: dezvoltarea personală prin intermediul unei doze lunare de informaţie benefică, puternic constructivă!
Dacă familia nu mai are rol educaţional pentru că s-a dizolvat în grijile şi problemele vieţii, dacă şcoala şi-a pierdut de mult acest statut pentru că profesorii, sărmanii, se concentrează pe prostiile din programa mereu schimbătoare a unui minister al ruşinii naţionale, dacă popii s-au ascuns în biserici şi se rezumă doar să se roage pe bani, tinerii au ajuns să înveţe despre viaţă din ziarele de scandal, din emisiunile cu rogani şi din exemplele "jmecherilor" şi ale "fitzoaselor" de Dorobanţi... Zi de zi ei îşi hrănesc mintea şi spiritul cu mizerii, exemple proaste şi modele deformate, care nu au nimic de-a face cu realitatea unei vieţi frumoase.
Cu toate acestea, mediul ăsta toxificat poate fi purificat! Şi chiar dacă îmi vine extrem de greu să susţin că aşa ceva se mai poate face în România de azi, mai păstrez încă mici, insignifiante speranţe, căciu ştiu că orice om este educabil, dacă vrea!
Importante sunt canalele prin care informaţia benefică ajunge la el. Dacă le acceptă şi le respectă, învaţă; dacă nu, nu!
Ce este, deci, o bere?
O revistă de dezvoltare personală!
4 lei costă şi berea şi revista Profesor de... Fericire...
Un tânăr ca cei întâlniţi de mine la terasă bea cel puţin 20 de beri într-o lună. Cum ar fi să-l determinăm să renunţe la una, doar la una, mulţumindu-se numai cu 19, iar în locul ei să investească în educaţia lui, citind şi învăţând de la Profesori de... Fericire? Oare i-ar fi mai bine? Oare nouă ne-ar fi mai bine? Sunt convins că da! Pentru că nu există om pe lumea asta care să nu-şi dorească să fie cu adevărat fericit!
Ei bine, dragii mei, din acea seară în care am băut o "bere cu înjurături" la terasă, am pornit o campanie de promovare a revistei motivaţionale şi de dezvoltare personală Profesor de... Fericire, făcând această comparaţie: o bere = o revistă!
Încercaţi şi voi să explicaţi lucrurile astfel tuturor prietenilor voştri şi poate vor înţelege, citind această revistă, că viaţa e mult prea preţioasă pentru a fi trăită în obscurantism şi ignoranţă!
Trimiteţi acest articol tuturor celor la care ţineţi şi pe care doriţi să îi ajutaţi să scape din caruselul mediocrităţii şi al vieţii trăite în van, tuturor celor cărora doriţi să le acordaţi o şansă pentru o existenţă încărcată de semnificaţie!
Ajutaţi de Profesori de... Fericire, putem creşte şi putem învinge non-valoarea ridicată în societatea românească de astăzi la rang de virtute! Am încredere în voi şi în puterea noastră comună de a aduce schimbarea benefică în lumea în care trăim!
Şi pentru că atât de mulţi dintre voi m-aţi rugat să îmi revizuiesc decizia de a părăsi ţara în viitorul apropiat, daţi-mi atunci o mână reală de ajutor pentru a schimba lucrurile în România, spre folosul tuturor românilor! Începeţi o campanie de promovare a ideii "o bere = o revistă!" şi poate, la sfârşitul acestei veri, vom izbuti să mişcăm lucrurile în direcţia bună şi să readucem înapoi în România măcar câteva sute de suflete care s-au rătăcit, fără voia lor, în Romania...
Va mulţumesc şi vă urez succes!!!
Trei lucruri pe care le poţi face chiar acum pentru ca acest mesaj să aibă un impact pozitiv:
1. Lasă un comentariu şi participă la discuţii!
2. Înscrie-te la Newsletter (e Gratuit!!!), pentru a primi mai multe ponturi fierbinţi şi idei folositoare!
3. Pune un link către acest articol în fiecare mail, mesaj, site sau blog al tău, pentru ca toţi prietenii tăi să poată beneficia de aceste informaţii! Transformă-te într-o sursă de informaţie benefică pentru lume!
sâmbătă, 13 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:
”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...
-
”Durerea nu trebuie acceptată, nu trebuie să ne obișnuim cu ea, ci trebuie analizată și neapărat identificată sursa din care se trage. Din m...
-
de Constantin D. Pavel Goethe afirma cândva, în lucrarea „Afinităţi selective“, că „nimeni nu este mai rob decât acela care se crede liber, ...
-
”Cel obișnuit să își vândă timpul pe bani, nu îl va prețui niciodată la adevărata sa valoare. Va cheltui minutele cu aceeași larghețe, fie c...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu