marți, 8 noiembrie 2022

Gândul Zilei 1042 - Marți 8 noiembrie 2022:

 ”Binecuvântarea. Cuvântul de bine. Vorba care clădește, care vindecă. Forța de care puțini sunt conștienți și și mai puțini o utilizează în mod voit în viața lor.

Cuvântul, orice cuvânt (chiar și cel aparent neutru) poartă în el sens și semnificație, decodificându-se în minte sub formă de înțelesuri care, la rândul lor, generează emoții. Emoțiile generează impulsuri nervoase, acționând ca niște declanșatori pentru mecanismele trupului care oferă, la comandă, ceea ce li se cere: neurotransmițători, hormoni și diverse substanțe: adrenalină, endorfine, dopamină, serotonină, oxitocină, vasopresină etc.

Cuvintele purtătoare de iubire, apreciere, respect, iertare sunt cu toatele declanșatoarele chimiei bune a trupului, oferind creștere; cuvintele purtătoare de ură, dispreț, dușmănie, antipatie sunt cu toatele declanșatoarele chimiei rele a trupului, accelerându-i distrugerea. Numai că oamenii nu realizează aceste lucruri, fiindcă ele nu se întâmplă dintr-odată, ci pe parcursul a ani sau decenii întregi și foarte puțini fac legătura între cuvinte folosite de ei sau asupra lor și consecințele acestora. Mai mult decât atât, extrem de puțini realizează că acest mecanism funcționează la un nivel și mai profund, cel al gândurilor, cele care generează, de fapt, cuvintele.

Tocmai de aceea, astăzi, de Ziua Sfinților Mihail și Gavril, vă trimit tuturor gândurile și cuvintele mele de Bine, Fericire și Iubire! Fie-vă ziua Bucurie! <3”

Niciun comentariu:

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...