joi, 19 iunie 2008

Zeciuiala

de Constantin D. Pavel

Le-am rămas dator cursanţilor care au participat la Cursul de inteligenţă financiară "Învaţă să faci bani!" cu o informare mai detaliată despre ce este şi cum funcţionează principiul zeciuielii.
În Biblie se spune: “Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:7) Practic, zeciuiala este un concept regăsit în Vechiul Testament, potrivit căruia fiecare evreu era obligat să ofere 10% din tot ce câştiga Templului. Creştinii au preluat acest obicei şi au instituit o cotă nedefinită pe care orice credincios ar trebui să o aloce pentru susţinerea bisericii. Apostolul Pavel spune, în (1 Corinteni 16:1-2), că toţi creştinii trebuie să pună deoparte o cotă din veniturile lor pentru a susţine biserica.
În vremurile "moderne", acest principiu, aplicat cu inteligenţă financiară, a căpătat o valoare deosebită, devenind o cale extrem de preţioasă de a accede la bogăţie. Se ştie, de-acum, că mai bine îţi poţi ajuta semenii dacă eşti bogat şi dacă te preocupi de propria bogăţie, decât dacă eşti sărac şi laşi pe altul să se ocupe de banii tăi. De aceea, principiul zeciuielii poate fi aplicat cu un efect mult mai puternic în propria-ţi casă, în propria-ţi viaţă! În loc să dai 10% din tot ce câştigi unor preoţi a căror probitate morală e îndoielnică - şi, din nefericire, bisericile (mai ales cele de la sate) s-au umplut cu profitori ascunşi în spatele sutanei -, mai bine pui deoparte 10% din tot ce câştigi sau faci, ajutând direct pe nevoiaşi atunci când se strânge o sumă consistentă sau, aşa cum fac eu şi soţia mea, investim zeciuala o dată la două luni, în crearea de active care să aducă un profit şi mai mare, ceea ce ne va permite, într-o zi nu prea îndepărtată, să susţinem proiecte umanitare prin intermediul cărora oamenii nevoiaşi vor beneficia cu adevărat de ajutor.
De exemplu, soţia mea doreşte să susţină şi chiar să înfiinţeze o casă pentru bătrâni. Eu doresc să ajut la zidirea unei biserici în satul bunicilor mei. Dorim să ajutăm, dar cum poţi ajuta dăruind banii unor oameni care nu ştiu să aibă grijă de ei, nu ştiu să-i înmulţească - vezi povestea biblică a talanţilor -, pentru a crea bine întregii societăţi, nu doar câtorva?
Ajutor mai mare este să-i înveţi pe oameni să pescuiască, nu să le dai peşte. Oamenii au nevoie mai mult ca oricând de educaţie, în acest secol al vitezei. "Chiar şi atunci când le ghiorăie maţele de foame?" - am fost întrebat. Da! Chiar şi atunci! Mai ales atunci! Fiindcă cel pe care îl hrăneşti dându-i de mâncare astăzi, fără să-i spui cum să-şi producă singur mâncarea de mâine, va trebui să-l hrăneşti tot tu şi mâine! Oare de ce în jurul bisericilor sunt mai mereu aceiaşi şi aceiaşi oameni sărmani, mulţi dintre ei cu putere reală de muncă? Pentru că primesc pomană. Iar pomana, în cele mai multe cazuri, retează aripi, distruge vieţi, afundă săracii mai adânc în sărăcie! Şi nu numai pe ei, ci şi pe copiii lor, pe nepoţii lor, pe cei care trăiesc alături de ei!
O ţară întreagă a mers la vot zilele trecute pentru că a primit pomană, nu din conştiinţa de a participa responsabil la alegerea omului potrivit la locul potrivit. Au mers pentru că li s-au dat bani, găleţi, brichete, tricouri, şepci, pixuri... Şi mai ne întrebăm de ce trăim cum trăim?!...
Rolul zeciuielii este să te îmbogăţească pe tine, pentru a putea oferi, după aceea, mai multă bunăstare în jurul tău. Căci într-o ţară unde majoritatea sunt bogaţi şi ştiu să facă bani, sărăcia dispare, iar pomanagiii se exclud singuri. Vestea cea bună este că utilizând principiul zeciuielii, adică să pui deoparte 10% din ce câştigi şi să investeşti acea sumă în crearea de active, orice om poate ajunge la siguranţă financiară în mai puţin de doi ani! E vorba de principiul multiplicării, nu de altceva!...
Eu şi soţia mea folosim această pârghie deosebită a zeciuielii de aproape un an şi funcţionează! Important este să descoperiţi investiţii cu o rată de creştere de minimum 10% lunar!
Mult succes!

Niciun comentariu:

Gândul Zilei 1118 - Luni 23 ianuarie 2023:

”Golește-ți mintea, o dată pe zi. Retrage-te câteva minute și intră în stare alfa, iar acolo caută pepita ta de aur din ziua respectivă, înt...